Datering
Maker Onbekend

Lauwerkrans van de volleybalclub Sneek.

Lauwerkrans van de Volleybalclub Sneek. Zilverkleurig metaal. Twaalf eikenbladeren en twee eikels. Op de banderol het opschrift "V.C. Sneek '58 1e Pr. H. 1e Kl.".
De volleybalprijs is afkomstig uit de prijzencollectie van gymnastiekverenging Thusnelda - Greate Pier te Sneek. De gymnastiekvereniging TGP te Sneek bestond ten tijde van de verwerving niet meer. De prijzen, vlaggen en andere voorwerpen die van de vereniging waren bewaard zijn geschonken aan het museum. De belangrijkste voorwerpen zijn ingeschreven in de collectie van het museum. De rest is aangeboden aan het Nederlands Sportmuseum te Lelystad. Het archief van de vereniging is geschonken aan het Gemeentearchief van Sneek.

Identificatie
Titel
Lauwerkrans van de volleybalclub Sneek.
Objectnummer
FSM-2002-032
Objecttype
  • Lauwerkransen
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/fsm-collect-1000017969
Over
Onderwerpen
  • Sneek
  • Volleybalsport
Werk
Lengte
12.5 cm
Museum
Fries Scheepvaart Museum
Vervaardiging
Maker
  1. Onbekend
Datering
Materiaal
  • Metaal
    Een metaal is een materiaal dat in vaste vorm kristallijn is, ondoorzichtig, smeedbaar, pletbaar en een goede geleider van warmte en stroom. (Conservation Dictionary)Alle leden van een grote groep stoffen die meestal een kenmerkende glans vertonen. Het zijn goede geleiders van elektriciteit en warmte, ze zijn ondoorschijnend, kunnen smelten en zijn meestal pletbaar of kneedbaar. (Project Fotografie)Any of a large group of substances that typically show a characteristic luster, are good conductors of electricity and heat, are opaque, can be fused, and are usually malleable or ductile. (Project Fotografie)
Aankoop & Licentie
Licentie
BY-SA