Datering
Maker Onbekend

Gereedschapskist gemerkt met de initialen PD en het jaartal 1696.

Houten gereedschapskist. Tweeledig scharnierbaar deksel (een horizontaal en een schuin deel). Het deksel kan met een haak op slot gezet worden. Op het schuine deel van het deksel opliggend houtsnijwerk: PD 1696 ANNO en afbeeldingen van een hamer, schrijfhaken en een hart. Eromheen een kartelrand. Bovenop het deksel een ijzeren handvat.
De herkomst van de gereedschapskist is niet bekend.
literatuur: - Jaarverslag Fries Scheepvaart Museum 1962, p. 13

Identificatie
Titel
Gereedschapskist gemerkt met de initialen PD en het jaartal 1696.
Objectnummer
FSM-N-105
Objecttype
  • Gereedschapskisten
  • Kisten
    Vrij grote stevige rechthoekige doos voor opslag of vervoer van losse goederen, soms voorzien van bewerking op de buitenwand. (ABR)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/fsm-collect-1000011764
Werk
Breedte
25.0 cm
Hoogte
31.0 cm
Lengte
38.0 cm
Museum
Fries Scheepvaart Museum
Vervaardiging
Maker
  1. Onbekend
Datering
Materiaal
  • Hout
    Hout is een bouwmateriaal, afkomstig van boomstammen en -takken. Naast merg, spint en schors vormt het daarvan het voornaamste bestanddeel. Ten noorden van de Alpen is hout van oudsher het belangrijkste bouwmateriaal. Onderscheiden worden naaldhout van naaldbomen (dennen, grenen, vuren) en loofhout van loofbomen (eiken, beuken enz.). De stammen werden meestal in het groeigebied gekantrecht en per vlot of in een schip over water vervoerd. De houthandel en -nijverheid concentreerden zich in Nederland vooral in Dordrecht, Amsterdam, Deventer en later ook in de Zaanstreek. Voor regionaal gebruik concentreerde de houthandel zich ook in plaatsen als ’s-Hertogenbosch, Schoonhoven en Tiel. (Haslinghuis)
Aankoop & Licentie
Licentie
BY-SA

Trefwoorden