Datering
Maker Onbekend

Cahier, waarin de afwijking van een regulator wordt bijgehouden.

Cahier waarin de afwijking van een regulator wordt bijgehouden. Om de twee weken wordt op verschillende plaatsen de afwijking berekend. Met welk doel is onbekend, maar het zal waarschijnlijk op zee gebeurd zijn, en de regulator zal gebruikt zijn voor de navigatie op zee.

Identificatie
Titel
Cahier, waarin de afwijking van een regulator wordt bijgehouden.
Objectnummer
FSM-E-593
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/fsm-collect-1000010179
Over
Onderwerpen
  • Uurwerken
    Algemene benaming voor het instrument dat de tijd aanduidt.
  • Navigatie
    Navigatie is de kunst van het plannen en volgen van een route om zich daarmee van de huidige positie naar de bestemming te verplaatsen. Het woord 'navigatie' is afgeleid uit de Latijnse woorden navis, dat schip betekent, en agere, dat in deze context bewegen of sturen betekent. (Wikipedia)
Werk
Breedte
20.0 cm
Hoogte
32.0 cm
Lengte
cm
Museum
Fries Scheepvaart Museum
Vervaardiging
Maker
  1. Onbekend
Datering
Materiaal
  • Papier
    Refers generally to all types of thin matted or felted sheets or webs of fiber formed and dried on a fine screen from a pulpy water suspension. The fibers may be animal, such as hair, silk or wool, or mineral, such as asbestos, or synthetic. However most paper is made from cellulosic plant fiber, such as from wood pulp, grass, cotton, linen, and straw.Verwijst in het algemeen naar alle typen vervilte vellen of weefsels die bestaan uit vezels, die uit in water gedompelde pulp zijn gevormd en gedroogd op een fijn schepraam. De vezels kunnen dierlijk zijn, zoals haar, zijde of wol, of mineraal, bijvoorbeeld asbest. Ook kunstvezels zijn een mogelijkheid. Het meeste papier wordt echter gemaakt van plantenvezels van bijvoorbeeld houtpulp, gras, katoen, linnen en stro. Van Dale)
Aankoop & Licentie
Licentie
BY-SA

Trefwoorden