Datering
Maker Johan Conrad Greive

Houtgravure met voorstelling van een zeeslag.

Houtgravure. Zeegezicht met voorstelling van een zeeslag. Op de voorgrond een zinkend schip met afgebroken masten en drenkelingen die drijven aan rondhouten. Op de achtergrond andere oorlogsschepen die ook slagzij maken. Onderschrift: 'Tafereelen uit den ondergang der Onoverwinnelijke vloot'.
Gravure van Pan Dom naar een kunstwerk van J.C. Greive. De gravure is afkomstig uit een boek, waarvan de tekst aan voor- en achterzijde van de prent is te lezen. Titel: 'Geschiedenis der Zeventien Nederlanden'. De bladzijde met de prent heeft nr. 832. Johan Conrad Greive. Geboren Amsterdam 2 april 1837, overleden Amsterdam 14 mei 1891. Woonde en werkte te Amsterdam. Schilderde stads- en riviergezichten en maakte ook lithografieën en etsen.

Identificatie
Titel
Houtgravure met voorstelling van een zeeslag.
Objectnummer
FSM-E-492
Objecttype
 • Houtgravures
  Prenten gemaakt met een blok kopshout waarin die delen die wit moeten blijven zijn weggestoken met een burijn. (AAT-Ned)
 • Zeegezichten
  Schilderij, schildering of paneel dat de zee, al dan niet gestoffeerd met schepen, tot hoofdonderwerp heeft.
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/fsm-collect-1000010096
Over
Onderwerpen
 • Zeeslagen
 • Oorlogen
  Open en officieel verklaard vijandelijk gewapend conflict tussen naties of partijen binnen een natie. (AAT-Ned)
Werk
Breedte
cm
Hoogte
14.8 cm
Lengte
29.0 cm
Museum
Fries Scheepvaart Museum
Vervaardiging
Maker
 1. Johan Conrad Greive
Datering
Materiaal
 • Papier
  Verwijst in het algemeen naar alle typen vervilte vellen of weefsels die bestaan uit vezels, die uit in water gedompelde pulp zijn gevormd en gedroogd op een fijn schepraam. De vezels kunnen dierlijk zijn, zoals haar, zijde of wol, of mineraal, bijvoorbeeld asbest. Ook kunstvezels zijn een mogelijkheid. Het meeste papier wordt echter gemaakt van plantenvezels van bijvoorbeeld houtpulp, gras, katoen, linnen en stro. Van Dale)Refers generally to all types of thin matted or felted sheets or webs of fiber formed and dried on a fine screen from a pulpy water suspension. The fibers may be animal, such as hair, silk or wool, or mineral, such as asbestos, or synthetic. However most paper is made from cellulosic plant fiber, such as from wood pulp, grass, cotton, linen, and straw.
Aankoop & Licentie
Licentie
BY-SA

Trefwoorden