Datering
Maker Onbekend

Medaille. Prijs voor een priksleewedstrijd te Nijelamer.

Medaille. Koperkleurig. VZ: afbeelding van een gebouw en 'Clubgebouw IJsver. 'Nijelamer''. KZ: 'Prikslee / 26-2-'94'.
De medaille is een prijs voor de deelnemers aan een prikslee estafette voor leden (ouder dan 13 jaar) van de IJsvereniging Nijelamer, gehouden op 26 februari 1994. Er waren 6 parturen van elk drie deelnemers. Het partuur van Geert Cnossen (Oldeholtwolde), Anneke Brand (Oldeholtpade) en eise Schaap (Nijelamer) won de eerste prijs (beker). Alle deelnemers kregen een herinneringsmedaille. De naamlijst van de wedstrijd is te vinden in de knipselmap 'Nijelamer - IJssport'.

Identificatie
Titel
Medaille. Prijs voor een priksleewedstrijd te Nijelamer.
Objectnummer
FSM-1994-592
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/fsm-collect-1000008964
Over
Onderwerpen
 • Nijelamer
 • Priksleden
  Een prikslee is een slee voor op het ijs die de sleeër met stokken moet voortbewegen. (Wikipedia)
 • Sleden
  Een slee is een voertuig dat kan worden voortgetrokken, door mens of een trekdier, zoals rendieren, paarden en, over een glad oppervlak (meestal sneeuw of ijs). Een slee heeft aan de onderzijde twee evenwijdige glijders (dunne balken meestal voorzien van een ijzeren beschermlaag), waarop het kan glijden. (Wikipedia)
Werk
Breedte
3.2 cm
Hoogte
4.6 cm
Lengte
cm
Museum
Fries Scheepvaart Museum
Vervaardiging
Maker
 1. Onbekend
Datering
Materiaal
 • Metaal
  Alle leden van een grote groep stoffen die meestal een kenmerkende glans vertonen. Het zijn goede geleiders van elektriciteit en warmte, ze zijn ondoorschijnend, kunnen smelten en zijn meestal pletbaar of kneedbaar. (Project Fotografie)Any of a large group of substances that typically show a characteristic luster, are good conductors of electricity and heat, are opaque, can be fused, and are usually malleable or ductile. (Project Fotografie)Een metaal is een materiaal dat in vaste vorm kristallijn is, ondoorzichtig, smeedbaar, pletbaar en een goede geleider van warmte en stroom. (Conservation Dictionary)
Aankoop & Licentie
Licentie
BY-SA

Trefwoorden