Datering
Maker Onbekend

Medaille van een Elfmerentocht van een onbekend jaar.

Medaille van een Elfmerentocht van een onbekend jaar. Goudkleurig. VZ: afbeelding van de waterpoort en een wapenschild met daarin de letters 'S.W.IJ' (ijswegencentrale Sneek - Wymbritseradeel - IJlst). In een banderol: 'Elfmerentocht'. KZ: blanco.
De medaille is een prijs voor de Elfmerentocht, een schaatstoertocht.

Identificatie
Titel
Medaille van een Elfmerentocht van een onbekend jaar.
Objectnummer
FSM-1994-028
Objecttype
  • Medailles
    Algemene benaming voor de geslagen, gegraveerde of gegoten en aan beide zijden versierde metalen draagpenning, verstrekt alsonderscheiding, erepenning, prijs, beloning of aandenken. Hangt niet zelden aan een lintje. Bij de medaille kan een geschreven of gedrukte aankondiging behoren.
  • Schaatsprijzen
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/fsm-collect-1000008179
Over
Onderwerpen
  • Elfmerentochten
Werk
Breedte
2.6 cm
Hoogte
4.2 cm
Lengte
cm
Museum
Fries Scheepvaart Museum
Vervaardiging
Maker
  1. Onbekend
Datering
Materiaal
  • Metaal
    Een metaal is een materiaal dat in vaste vorm kristallijn is, ondoorzichtig, smeedbaar, pletbaar en een goede geleider van warmte en stroom. (Conservation Dictionary)Alle leden van een grote groep stoffen die meestal een kenmerkende glans vertonen. Het zijn goede geleiders van elektriciteit en warmte, ze zijn ondoorschijnend, kunnen smelten en zijn meestal pletbaar of kneedbaar. (Project Fotografie)Any of a large group of substances that typically show a characteristic luster, are good conductors of electricity and heat, are opaque, can be fused, and are usually malleable or ductile. (Project Fotografie)
Aankoop & Licentie
Licentie
BY-SA

Trefwoorden