Datering
Maker Yvo Theodorus van Erp

Y. Th. van Erp, Leeuwarden - Tasbeugel, 1905.

Tasbeugel, gegoten. In ajour versierd met bladmotieven, vogels en in het midden een dorpsgezicht met molen en kerk. Ook de tashaak is in ajour versierd met bladmotieven en met een medaillon, waarop een man met baard is afgebeeld (in profiel). Geen inscripties.
Yvo Theodorus van Erp. Geboren te Leeuwarden in 1824. In 1851 goud- en zilversmid te Leeuwarden. Hij hield het bedrijf tot 1908. Overleden te Leeuwarden in 1911.

Identificatie
Titel
Y. Th. van Erp, Leeuwarden - Tasbeugel, 1905.
Objectnummer
FSM-1989-937
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/fsm-collect-1000006796
Werk
Breedte
13.0 cm
Hoogte
14.5 cm
Lengte
cm
Museum
Fries Scheepvaart Museum
Vervaardiging
Maker
  1. Yvo Theodorus van Erp
Datering
Materiaal
  • Zilver
    Pure metallic element having symbol Ag and atomic number 47; a malleable, ductile, white metal with characteristic sheen, considered a precious metal. Silver is widely distributed throughout the world, occurring rarely as metallic silver (in Peru, Norway) but more often as silver-gold alloys and silver ore. Today silver is obtained as a byproduct in the refinement of gold, lead, copper, or zinc ores. Silver was smelted from the ore galena as early as 3800 BCE. As a pure metal, silver is second to gold in malleability and ductility, can be polished to a highly reflective surface, and used -- typically in an alloy, in jewelry, coinage, photography, mirrors, electrical contacts, and tableware. (Project Fotografie)Te gebruiken voor het zuivere metaalelement met het symbool Ag en het atoomnummer 47. Het metaal is smeedbaar, vervormbaar en wit van kleur met een kenmerkende glans en wordt als edel beschouwd. Ook te gebruiken voor dit metaal wanneer het wordt bewerkt en gevormd om, meestal in combinatie met andere stoffen, diverse voorwerpen en materialen te maken. (Archeological Base Register, RCE corporate website)
Aankoop & Licentie
Licentie
BY-SA