Datering
Maker Onbekend

Een metalen lampetkan.

Witte metalen lampetkan. Bovenrand: blauw. Groot oor, gebogen schenktuit. Hoog taps oplopend model.
foto FSM-ZELF-010\1988-750 is niet de in dit record beschreven lampetkan.

Identificatie
Titel
Een metalen lampetkan.
Objectnummer
FSM-1988-750
Objecttype
 • Lampetkannen en -kommen
 • Sanitair
  Sanitaire artikelen of installaties, de voorwerpen die gebruikt worden voor het samenstellen en inrichten van toiletten, badkamers e.d.
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/fsm-collect-1000005889
Werk
Breedte
cm
Hoogte
32.0 cm
Lengte
cm
Museum
Fries Scheepvaart Museum
Vervaardiging
Maker
 1. Onbekend
Datering
Materiaal
 • Metaal
  Een metaal is een materiaal dat in vaste vorm kristallijn is, ondoorzichtig, smeedbaar, pletbaar en een goede geleider van warmte en stroom. (Conservation Dictionary)Alle leden van een grote groep stoffen die meestal een kenmerkende glans vertonen. Het zijn goede geleiders van elektriciteit en warmte, ze zijn ondoorschijnend, kunnen smelten en zijn meestal pletbaar of kneedbaar. (Project Fotografie)Any of a large group of substances that typically show a characteristic luster, are good conductors of electricity and heat, are opaque, can be fused, and are usually malleable or ductile. (Project Fotografie)
 • Emaille
  Email is een glasachtige, opake of semi-transparante laag op metaaloppervlakken, meestal koper of goud. Op porselein en glas is email een glasachtig pigment dat zijn kleur ontleend aan metaaloxiden. Het wordt op glas en porselein aangebracht als decoratie van het oppervlak, door branden bij lage temperatuur in een moffeloven.
Aankoop & Licentie
Licentie
BY-SA

Trefwoorden