Datering
Maker Petrus Regout

Witte dekschaal van aardewerk.

Witte dekschaal, dik aardewerk, wit geglazuurd, op lage voet.
Literatuur: - A. Polling, Maastrichtse Ceramiek (Lochem, 1980). - Vugt, Thijs van, "Verzet tegen kinderarbeid 19de eeuw. De werkplaats uit, de school in. Leren, rondlopen of werken? De fabrieken van Regout en het Boschstraatkwartier-Oost in Maastricht tussen 1829 en 1904 en kinderarbeid rond 1880", in: Jaarboek Centraal Bureau voor Genealogie, deel 63 (2009). - A. Polling, Maastrichtse ceramiek. Merken en dateringen, (De Tijdstroom Lochem/Poperinge 1980), p. 20 en 68. (P-140).

Identificatie
Titel
Witte dekschaal van aardewerk.
Objectnummer
FSM-1988-722
Objecttype
  • Dekschalen
  • Schalen
    Algemene term voor open, ondiepe houder, die soms is voorzien van een deksel. De spiegel is enigszins dieper dan een blad. (Religieus Erfgoedthesaurus)
  • Serviezen
    Groepen van bij elkaar passende stellen tafelgerei om een maaltijd te serveren voor een aantal aanzittenden. (AAT-Ned)Serviesgoed is de verzamelnaam voor alle eetgerei (uitgezonderd het couvert) dat van porselein, aardewerk of een ander materiaal is gemaakt, zoals borden en bekers. Met name in het verleden werd serviesgoed ook wel gemaakt van bijvoorbeeld hout, metaal, glas of steen.
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/fsm-collect-1000005864
Werk
Breedte
cm
Hoogte
cm
Lengte
cm
Museum
Fries Scheepvaart Museum
Vervaardiging
Maker
  1. Petrus Regout
Datering
Materiaal
  • Aardewerk
    Aardewerk is een breekbaar, bij lage temperatuur gebakken (600-900°C), poreus ceramiek dat allerlei kleur kan hebben, met of zonder glazuur.
Aankoop & Licentie
Licentie
BY-SA

Trefwoorden