Datering
Maker Onbekend

Jak van zwarte katoen, versierd met witte bloemen.

Jak. Zwarte katoen versierd met witte bloemen als strooifiguren. Achterpand: vier rondlopende naden en een aangeknipte schoot. Voorpand: twee delen met een sluiting van vier drukknopen (midden voor). Elk deel heeft vanuit de schoot drie uitwaaierende naden naar het smokwerk op de schouders. De mouwen zijn rondgeknipt en hebben een split op de pols. Het gehele jak is gevoerd met een binnenjak van zwarte katoen met als sluiting haken en ogen aan beide zijden (om en om). Op het voeringjakje is aan rugpand een band bevestigd als maagband.

Identificatie
Titel
Jak van zwarte katoen, versierd met witte bloemen.
Objectnummer
FSM-1987-363
Objecttype
 • Jakken
  Nauwsluitende korte jasjes met korte panden, flappen of slippen. (AAT-Ned)
 • Kleding
  Bedekking van de romp, ledematen, handen, voeten en hoofd voor de warmte, mode, of om bedekken naaktheid. Het sluit over het algemeen andere voorwerpen die onder 'kostuum'vallen zoals sieraden, kronen en andere accessoires die puur decoratief of symbolisch zijn en geen praktische functie hebben, uit. (AAT-Ned)Kleding is textiel en aanverwante zaken gemaakt om het menselijk lichaam te bedekken. Meestal worden gewone kledingstukken bedoeld. (Conservation Dictionary)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/fsm-collect-1000005196
Werk
Breedte
cm
Hoogte
43.0 cm
Lengte
cm
Museum
Fries Scheepvaart Museum
Vervaardiging
Maker
 1. Onbekend
Datering
Materiaal
 • Katoen
  Textiel gemaakt van katoenvezels. (Toegepaste Kunst Project, RKD)
 • Textiel
  Textiel is letterlijk 'al wat geweven is'. Het woord is afgeleid van het Latijnse woord 'texere' dat weven betekent. (Wikipedia)
Aankoop & Licentie
Licentie
BY-SA

Trefwoorden