Datering
Maker Onbekend

Zwarte schort van tule.

Zwarte schort van tule met geschulpte rand. De afwerkingsrand is apart aangenaaid. De tule is versierd met doorstopwerk: bloemen (anjers) en bladeren.
De schort is mogelijk gedragen door Hylkia Halbertsma-Kingma (Makkum, 26 maart 1826 - Sneek, 7 aug. 1875). Ze is in 1850 getrouwd met Johannes Halbertsma (Grou, 26 mei 1827 - Sneek, 28 feb. 1884) boterhandelaar te Sneek.

Identificatie
Titel
Zwarte schort van tule.
Objectnummer
FSM-1987-354
Objecttype
 • Schorten
  Het uitschakelen van het heien in een oliemolen.
 • Kleding
  Bedekking van de romp, ledematen, handen, voeten en hoofd voor de warmte, mode, of om bedekken naaktheid. Het sluit over het algemeen andere voorwerpen die onder 'kostuum'vallen zoals sieraden, kronen en andere accessoires die puur decoratief of symbolisch zijn en geen praktische functie hebben, uit. (AAT-Ned)Kleding is textiel en aanverwante zaken gemaakt om het menselijk lichaam te bedekken. Meestal worden gewone kledingstukken bedoeld. (Conservation Dictionary)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/fsm-collect-1000005187
Werk
Breedte
cm
Hoogte
100.0 cm
Lengte
120.0 cm
Museum
Fries Scheepvaart Museum
Vervaardiging
Maker
 1. Onbekend
Datering
Materiaal
 • Tule
  Textiel gemaakt van dunne zijde, polyamide of kunstvezel waarvan de mazen zeshoekig zijn; wordt gebruikt voor hoeden, sluiers, balletpakken en damesjurken. (Toegepaste Kunst Project, RKD)
 • Textiel
  Textiel is letterlijk 'al wat geweven is'. Het woord is afgeleid van het Latijnse woord 'texere' dat weven betekent. (Wikipedia)
Aankoop & Licentie
Licentie
BY-SA

Trefwoorden