Datering
Maker Maria Johanna van Everdingen

Maria van Everdingen - voorstudie in was van een vrouw in Twentse streekdracht.

Voorstudie in was van een vrouw in Twentse streekdracht. Het beeld was gepland voor Almelo, maar het is niet gerealiseerd.
Maria Johanna van Everdingen. Geboren De Bilt 22 december 1913 en overleden in Wymbritseradiel 30 juni 1985. Het wasbeeld werd gemaakt door Maria van Everdingen als voorstudie van een beeld. Het beeld zou in Almelo komen te staan maar het is niet gerealiseerd.

Identificatie
Titel
Maria van Everdingen - voorstudie in was van een vrouw in Twentse streekdracht.
Objectnummer
FSM-1985-463
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/fsm-collect-1000004427
Over
Onderwerpen
  • Almelo
  • Streekdrachten
    Met klederdracht of streekdracht (kortweg: dracht) wordt bedoeld de traditionele kleding die in gemeenschappen gedragen wordt of werd door een groot deel van de bevolking. Deze kleding maakt deel uit van de streekgebonden folklore en de geschiedenis ervan wordt vaak gedocumenteerd in volkenkundige en streekmusea. Klederdrachten worden in sommige streken nog in ere gehouden, in het bijzonder tijdens feestdagen en bijzondere ceremonies zoals oogstdankfeesten, oktoberfeesten, schuttersfeesten, optochten en folkloristische dansvoorstellingen. (Wikipedia)
Werk
Breedte
cm
Hoogte
cm
Lengte
cm
Museum
Fries Scheepvaart Museum
Vervaardiging
Maker
  1. Maria Johanna van Everdingen
Datering
Materiaal
  • Was
    Onder was wordt een groep vetachtige stoffen verstaan die niet helemaal eenduidig te omschrijven is. Het is een organisch-biologisch product, bestaande uit esters van wasalcoholen (hogere alkanolen en diolen) en waszuren (alkaan-carbonzuren met 24–34 koolstofatomen). (Wikipedia)
Aankoop & Licentie
Licentie
BY-SA

Trefwoorden