Datering
Maker Onbekend

Pop met hoofd en ledematen van porselein.

Pop. Het hoofd en de onderste delen vna de ledematen zijn van porselein. De romp is van zemelen. De kleding is van wol, linnen en bedrukte katoen. De onderdelen: muts, jak, rok, schort, zakje met neusdoeken, halsdoek, onderbroek, onderrok en hemd. Het linker been is gelijmd.
Afkomstig van Mevr. S. Wielinga-Bartel (Sneek 1873-1964). Zij is de moeder van de schenkster. Zij kreeg de pop van een buurvrouw, die er zelf ook nog mee gespeeld zou hebben.

Identificatie
Titel
Pop met hoofd en ledematen van porselein.
Objectnummer
FSM-1980-222
Objecttype
 • Poppen
  Beeldjes die mensen of dieren voorstellen, inclusief maar niet uitsluitend de figuurtjes die bedoeld zijn als speelgoed voor kinderen, vooral meisjes, of als verzamelobjecten voor volwassenen.
 • Speelgoed
  Objecten oorspronkelijk gemaakt als speelgoed.
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/fsm-collect-1000001864
Werk
Breedte
cm
Hoogte
cm
Lengte
36.0 cm
Museum
Fries Scheepvaart Museum
Vervaardiging
Maker
 1. Onbekend
Datering
Materiaal
 • Porselein
  Porselein is bij hoge temperatuur gebakken porseleinaarde die gemengd is met gemalen bot, dat als vulstof en vloeimiddel dient. (AAT-Ned). Porselein is verglaasd aardewerk met een fijne textuur; het wordt gebakken bij temperaturen boven de 1260°C. (Conservation Dictionary)
 • Textiel
  Textiel is letterlijk 'al wat geweven is'. Het woord is afgeleid van het Latijnse woord 'texere' dat weven betekent. (Wikipedia)
Aankoop & Licentie
Licentie
BY-SA

Trefwoorden