Datering
Maker Onbekend

Reproduktie van een gravure: tewaterlating van schepen van de V.O.C.

Reproduktie van een gravure. Afbeelding van tewaterlating van drie schepen op de werf van de V.O.C. te Amsterdam op 2 juli 1783.
De gravure is afkomstig uit: Van der Kellen en Benthem, 'Nederlandsche Zeeschepen' XXII. De oorspronkelijke gravure was van C. Brouwer naar een tekening van J. Andriessen. uitgegeven door P. IJver, F.W. Greebe en J.W. Smit.

Identificatie
Titel
Reproduktie van een gravure: tewaterlating van schepen van de V.O.C.
Objectnummer
FSM-1979-115
Objecttype
 • Havengezichten
  Voorstellingen met havens aan zee of in een rivier als hoofdonderwerp. (MARDOC)
 • Reproducties
  Wordt gebruikt voor kopieën van kunstafbeeldingen, kunstobjecten of andere gewaardeerde afbeeldingen of objecten, die zijn gemaakt zonder de bedoeling te misleiden; heeft betrekking op kunstafbeeldingen, ook fotografische reproducties; duidt op een meer precieze en getrouwe imitatie dan de term 'kopieën (afgeleide objecten)'. Gebruik de term 'vervalsingen' als er sprake is van misleiding.
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/fsm-collect-1000001275
Over
Onderwerpen
 • Scheepsbouw
  De vaardigheid of het bedrijf van het bouwen van schepen. (AAT-Ned)
 • Havengezichten
  Voorstellingen met havens aan zee of in een rivier als hoofdonderwerp. (MARDOC)
 • Amsterdam
 • Amsterdam
 • V.O.C.
  Handelscombinatie die ten doel had handel te drijven op Zuid- en Oost-Azië en beschikte over publiekrechterlijke bevoegdheden, w.o. het recht militaire versterkingen aan te leggen en verdragen te sluiten, alsmede over een handelsmonopolie op de door hen bevaren gebieden; opgericht in 1602 door samensmelting van elkaar beconcurrerende zgn. Voorcompagnieën, waarvan het centrale bestuur werd gevormd door de Heren Zeventien; werd opgeheven in 1798 wegens hoge schuldenlast die werd overgenomen door de staat.
Werk
Breedte
25.8 cm
Hoogte
cm
Lengte
30.6 cm
Museum
Fries Scheepvaart Museum
Vervaardiging
Maker
 1. Onbekend
Datering
Materiaal
 • Papier
  Verwijst in het algemeen naar alle typen vervilte vellen of weefsels die bestaan uit vezels, die uit in water gedompelde pulp zijn gevormd en gedroogd op een fijn schepraam. De vezels kunnen dierlijk zijn, zoals haar, zijde of wol, of mineraal, bijvoorbeeld asbest. Ook kunstvezels zijn een mogelijkheid. Het meeste papier wordt echter gemaakt van plantenvezels van bijvoorbeeld houtpulp, gras, katoen, linnen en stro. Van Dale)Refers generally to all types of thin matted or felted sheets or webs of fiber formed and dried on a fine screen from a pulpy water suspension. The fibers may be animal, such as hair, silk or wool, or mineral, such as asbestos, or synthetic. However most paper is made from cellulosic plant fiber, such as from wood pulp, grass, cotton, linen, and straw.
Aankoop & Licentie
Licentie
BY-SA

Trefwoorden