Datering
Vervaardiger Jan Wolthers

Schoorsteenstuk Burgemeesterskamer stadhuis

Allegorie "Moederliefde", schoorsteenstuk burgemeesterskamer in het stadhuis (1688). Schilderij op doek gesigneerd F. Bol fecit (doch ook wel toegeschreven aan Theodoor van Thulden (1606-1676). Schilderstuk na 1810 aangebracht ter vervanging van tijdens patriottentijd verdwenen oranjegezind stuk.

Identificatie
Titel
Schoorsteenstuk Burgemeesterskamer stadhuis
Objectnummer
F003729
Handle
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-29416
Objectcategorie
Fotocollectie
Objecttype
 • foto
  Niet bewegende afbeeldingen vervaardigd met van stralingsgevoelige materialen (gevoelig voor licht, elektronenstralen of nucleaire straling), met uitzondering van reproductieve afdrukken van documenten en technische tekeningen. Gebruik daarvoor termen, die bijeengebracht zijn onder 'reprografische kopieën'. Foto's kunnen positief of negatief zijn, ondoorschijnend of transparant (in vaktermen: opzicht of doorzicht).
Over
Trefwoorden
 • schilderkunst
  Onderdeel van de beeldende kunst waarvan de producten schilderijen en muurschilderingen zijn; de toepassing van deze kunst.
 • interieur
  Binnenhuis, het inwendige van een gebouw, vooral van een kamer, liefst gezien als gezamenlijk voortbrengsel van bouw- en nijverheidskunst. In noordelijke landen, waar de beslotenheid van het vertrek een eerste eis was, heeft het begrip zich voor de betekenis van het woninginterieur het sterkst ontwikkeld. (Haslinghuis)
 • raadhuis
  Gebouw waar burgemeester en vroedschap, de raad, bijeenkwam, en waar door de schout of vierschaar recht werd gesproken, rechthuis. De naam werd ook in steden gebruikt. (Haslinghuis)
Vervaardiging
Vervaardiger
 1. Jan Wolthers (fotograaf)
Datering
Verwerving en licentie
Copyright
BY-SA
Locaties
 • Enkhuizen