Datering
Vervaardiger Georg Hering

Drommedaris met Zuiderspui te Enkhuizen

Drommedaris met Zuiderspui te Enkhuizen

Stadsgezicht met op de voorgrond water, daar achter links de Drommedaris, in het midden een dubbele ophaalbrug en rechts een rij huizen. Achter de brug een tweetal zeilschepen en klein op de horizon een rijtje huizen en bomen.; Opschriften/merken: r.o.: in potlood: G. Hering.

Identificatie
Titel
Drommedaris met Zuiderspui te Enkhuizen
Objectnummer
008405
Handle
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-13532
Objectcategorie
Grafiek
Objecttype
 • ets
  Wordt gebruikt voor de diepdruktechniek waarbij een ontwerp wordt gemaakt met een zuurbestendige stof die de metalen drukplaat beschermt. De plaat wordt blootgesteld aan zuur, dat in de plaat inbijt, zodat de delen van de metalen plaat die aan het zuur blootstaan, worden geëtst.. Gebruik 'bijten' voor het inwerken zelf (van zuren op een drukplaat ten gevolge van blootstelling). (AAT-Ned)
Over
Trefwoorden
 • stads- en dorpsgezicht
  Een beschermd stads- of dorpsgezicht is een gebied binnen een stad of dorp met een bijzonder cultuurhistorisch karakter. Door deze bescherming blijft het cultuurhistorische karakter behouden. In Nederland zijn er ruim 450 van deze beschermde gebieden.In de Erfgoedwet staan stads- en dorpsgezichten omschreven als: 'Groepen van onroerende zaken die van algemeen belang zijn wegens hun schoonheid, hun onderlinge ruimtelijke of structurele samenhang dan wel hun wetenschappelijke of cultuurhistorische waarde en in welke groepen zich één of meer monumenten bevinden'.
Werk
Breedte
43.0 cm
Hoogte
38.0 cm
Museum
Zuiderzeemuseum Enkhuizen
Vervaardiging
Vervaardiger
 1. Georg Hering (vervaardiger)
Datering
Materiaal
 • papier
  Verwijst in het algemeen naar alle typen vervilte vellen of weefsels die bestaan uit vezels, die uit in water gedompelde pulp zijn gevormd en gedroogd op een fijn schepraam. De vezels kunnen dierlijk zijn, zoals haar, zijde of wol, of mineraal, bijvoorbeeld asbest. Ook kunstvezels zijn een mogelijkheid. Het meeste papier wordt echter gemaakt van plantenvezels van bijvoorbeeld houtpulp, gras, katoen, linnen en stro. Van Dale)
 • inkt
  Inkt is een gekleurde vloeistof bestaande uit een pigment of kleurstof verdeeld in een geschikte drager om ermee te kunnen schrijven of drukken. (Conservation Dictionary)
Techniek
 • aquatint
Verwerving en licentie
Verworven
aankoop 9 juni 1966
Copyright
BY-SA
Locaties
 • Enkhuizen
Reproductie
Vervaardiger van reproductie
d/Arch
schilder, etser, tekenaar, pastellist, aquarellist

Georg Hering

Aurich, 4 juni 1884 – Edam (Edam-Volendam), 19 januari 1936

Lees meer
RKD

Trefwoorden