Datering
Vervaardiger onbekend

Aenwysinge van Ebb, en Vloedt in de gehele Zuyderzee

Kaartje van de kom van de Zuiderzee met betrekking tot de getijden. Het kaartje kom voor in de 'Resolutiën van de Staten van Holland en West-Friesland' (1699).

Uitgebreide beschrijving

Aenwysinge van Ebb, en Vloedt | inde gehele Zuyder zee. - Schaal [ca. 1:20.000]. [s.l. : s.n.], 1699. - 1 kaart : kopergravure ; 30,8 x 37,4 cm. - Titel in kader rechtsonder. - Schaalstok van 500 Rynlantse Roede [= 9,4 cm.]. - Westen boven. - Kompasroos middenin de Zuiderzee. - Onder de gegraveerde titel in handschrift: Resolutiën Staten van Holland | 1699. - Verso: rechtsboven vaag een 5 (in inkt). Titel in kader rechtsonder. Schaalstok van 500 Rynlantse Roede [= 9,4 cm.]. Westen boven. Kompasroos middenin de Zuiderzee. Onder de gegraveerde titel in handschrift: Resolutiën Staten van Holland | 1699. Verso: rechtsboven vaag een 5 (in inkt). Uit: Resolutiën van de Staten van Holland en West-Friesland (1699) (aanwezig in bibliotheek)

Identificatie
Titel
Aenwysinge van Ebb, en Vloedt in de gehele Zuyderzee
Objectnummer
001100
Handle
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-11467
Objectcategorie
Grafiek
Objecttype
 • thematische kaart
  Kaart waarin de verspreiding , de aard en/of de kwantiteit van bepaalde verschijnselen of thema's, al dan niet op een topografsiche ondergrond zijn weergegeven.
Over
Trefwoorden
Werk
Breedte
37.4 cm
Hoogte
30.8 cm
Museum
Zuiderzeemuseum Enkhuizen
Vervaardiging
Vervaardiger
 1. onbekend
Datering
Materiaal
 • papier
  Verwijst in het algemeen naar alle typen vervilte vellen of weefsels die bestaan uit vezels, die uit in water gedompelde pulp zijn gevormd en gedroogd op een fijn schepraam. De vezels kunnen dierlijk zijn, zoals haar, zijde of wol, of mineraal, bijvoorbeeld asbest. Ook kunstvezels zijn een mogelijkheid. Het meeste papier wordt echter gemaakt van plantenvezels van bijvoorbeeld houtpulp, gras, katoen, linnen en stro. Van Dale)
Techniek
 • kopergravure (prent)
  Gravures waarbij de afbeelding is gesneden in een koperen plaat. (AAT-Ned)
Verwerving en licentie
Verworven
Copyright
BY-SA
Locaties
 • Zuiderzee
Reproductie
Vervaardiger van reproductie
d/Arch