Datering

Stijlkamer Westfriesland

Vrouw in klederdracht in vaste opstelling "interieur Westfriesland" in zaal 14 van het binnenmuseum. De betimmering is afkomstig uit Andijk.

Identificatie
Titel
Stijlkamer Westfriesland
Objectnummer
F070906
Objectcategorie
Fotocollectie
Objecttype
 • dia
  Een dia (of diapositief) is een (met een zogenaamd omkeerprocedé) positief ontwikkelde kleuren- of zwart-witfoto op transparant materiaal. Kleurenfoto's voor publicatiedoeleinden worden meestal als dia gemaakt. In toenemende mate worden hiervoor echter digitale camera's ingezet.(Wikipedia)Positieve transparanten, geschikt voor projectie, al dan niet ingeraamd. Bij inraming twee formaten toegepast: 35mm-film en 6 x 6 cm. (AAT-Ned)
Trefwoorden
 • Zuiderzeemuseum Enkhuizen
 • Binnenmuseum
 • expositie
  Een tentoonstelling is het tonen van voorwerpen aan het publiek.
 • klederdracht
  Met klederdracht of streekdracht (kortweg: dracht) wordt bedoeld de traditionele kleding die in gemeenschappen gedragen wordt of werd door een groot deel van de bevolking. Deze kleding maakt deel uit van de streekgebonden folklore en de geschiedenis ervan wordt vaak gedocumenteerd in volkenkundige en streekmusea. Klederdrachten worden in sommige streken nog in ere gehouden, in het bijzonder tijdens feestdagen en bijzondere ceremonies zoals oogstdankfeesten, oktoberfeesten, schuttersfeesten, optochten en folkloristische dansvoorstellingen. (Wikipedia)
Vervaardiging
Verwerving en licentie
Copyright
BY-SA
Locaties
 • West-Friesland
Reproductie
Vervaardiger van reproductie
d/Arch