Datering
Vervaardiger Siebe Jan Bouma

Oude woning te Venhuizen

Lange woning aan dorpsweg met in de gevel een houten bovenschot met tafelmakelaar. Ervoor een grasveld met vruchtbomen.

Identificatie
Titel
Oude woning te Venhuizen
Objectnummer
F070327
Handle
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-106574
Objectcategorie
Fotocollectie
Objecttype
 • dia
  Een dia (of diapositief) is een (met een zogenaamd omkeerprocedé) positief ontwikkelde kleuren- of zwart-witfoto op transparant materiaal. Kleurenfoto's voor publicatiedoeleinden worden meestal als dia gemaakt. In toenemende mate worden hiervoor echter digitale camera's ingezet.(Wikipedia)Positieve transparanten, geschikt voor projectie, al dan niet ingeraamd. Bij inraming twee formaten toegepast: 35mm-film en 6 x 6 cm. (AAT-Ned)
Over
Trefwoorden
 • woonhuis
  Woonhuizen zijn huizen waarin gewoond wordt.
 • boomgaard
  Boomgaarden zijn nutstuinen beplant met op stam gesnoeide vruchtbomen in een regelmatig plantverband. De veredelde fruitbomen zijn geënt en gesnoeid in relatie tot de gewenste fruitopbrengst, vorm en levensduur van de boom. Meest voorkomende soorten zijn appels en peren, daarnaast ook pruimen, kersen, noten en mispels. (Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)
 • hek
  Hekken zijn de bewegende delen in een omheining of poort en bieden toegang tot een tuin, park, erf, begraafplaats of ander terrein. Het hek bestaat uit een samenstel van spijlen en regels, staven of tralies, is bevestigd aan stijlen en kan afgesloten worden. Een hek kan zijn gemaakt van hout of metaal en biedt doorzicht. De vorm kan variëren van een meer dan manshoog rijk versierd smeedijzeren toegangshek van een buitenplaats tot een eenvoudig laag houten hek. (Haslinghuis)
Vervaardiging
Vervaardiger
 1. Siebe Jan Bouma
Datering
Verwerving en licentie
Copyright
BY-SA
Locaties
 • Venhuizen
Reproductie
Vervaardiger van reproductie
d/Arch
architect, ontwerper, tekenaar, aquarellist

Siebe Jan Bouma

Groningen (stad), 23 maart 1899 – Den Haag, 10 december 1959

Lees meer
RKD

Trefwoorden