Datering
Vervaardiger Jacobus Gerardus Stephanus Jozef van (1939-) Maarseveen

Nederland een eeuw geleden geteld : een terugblik op de samenleving rond 1900

Nederland een eeuw geleden geteld : een terugblik op de samenleving rond 1900 / J.G.S.J. van Maarseveen en P.K. Doorn (red.). - Amsterdam : Stichting Beheer IISG, 2001. - 316 p. : ill., krt. ; 24 cm Bijdragen, gepresenteerd op 29 oktober 1999 tijdens een symposium op het CBS naar aanleiding van de publicatie van de gedigitaliseerde volkstellingen, een initiatief van het CBS in samenwerking met het Nederlands Instituut voor Wetenschappelijke Informatiediensten (NIWI). - Met lit.opg. ISBN 90-6861-211-5

Identificatie
Titel
Nederland een eeuw geleden geteld : een terugblik op de samenleving rond 1900
ISBN
90-6861-211-5
Over
Trefwoorden
 • demografie
  Statistische gegevens over een bevolking, vooral met betrekking tot dichtheid, groei, verdeling en bevolkingsstatistieken. (AAT)Demografie of bevolkingsleer is de wetenschap, die de kwantitatieve aspecten van de bevolking bestudeert, uitgevoerd door een demograaf, die studie verricht naar de samenstelling van de bevolking naar bijvoorbeeld leeftijd, geslacht, nationaliteit, etniciteit en/of beroep.
 • sociale geschiedenis
  Geschiedenis van de sociale ontwikkeling en/of omstandigheden van een plaats, land of streek, betrekking hebbend op de menselijke samenleving, de menselijke maatschappij en de verhoudingen, het gezamenlijk leven, de vormen en de toestanden daarin.
 • economische geschiedenis
  Geschiedenis van de economische omstandigheden en/of ontwikkeling van een plaats, land of streek.
 • Nederland
Werk
Afmetingen
24 cm
Fysiek medium
boek
Pagina’s
316 p.
Uitgever
Stichting Beheer IISG
Vervaardiging
Vervaardiger
 1. Jacobus Gerardus Stephanus Jozef van (1939-) Maarseveen (mede auteur)
 2. Peter Kornelis (1957-) Doorn (mede auteur)
Datering
Verwerving en licentie
Copyright
BY-SA