Datering

Lood om oud ijzer? : congresverslag

Lood om oud ijzer? : congresverslag / [Stijn van Genuchten (red.)]. - [Zeist] : Projectbureau Industrieel Erfgoed, cop. 1997. - 72 p. : ill. ; 30 cm Omslagtitel. - Verslag van congres, gehouden op 20 en 21 november 1996 te Sittard, georganiseerd door het Projectbureau Industrieel Erfgoed, in samenw. met de Provincie Limburg en de Gemeente Sittard. - Met lit.opg.Discussie over restauratie en onderhoud van roerend industrieel erfgoed.

Identificatie
Titel
Lood om oud ijzer? : congresverslag
Handle
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-books-7748
Over
Trefwoorden
 • Zuiderzeemuseum Enkhuizen
 • binnenvaartschip
  Aanduiding voor vaartuigen die worden gebruikt op afgesloten en relatief afgeschermde wateren, zoals rivieren, meren en kanalen. Gewoonlijk gebruikt voor het vervoer van personen of zaken, visvangst, sleep- en baggerwerken. Binnenvaartschepen kunnen zowel als zeilschip of als sleepschip gebouwd zijn. (AAT-Ned)Een binnenvaartschip is een schip dat als binnenvaartschip teboekstaat in de openbare registers of een schip dat niet teboekstaat in de openbare registers en blijkens zijn constructie noch uitsluitend noch in de hoofdzaak voor drijven in zee is bestemd.
 • restauratie
  Herstellen, in goede staat brengen, het (zie) restaureren. (Haslinghuis) Restauratie is de behandeling van een voorwerp waarbij er materiaal aan wordt toegevoegd om het weer origineel te laten lijken qua uiterlijk of constructie. Men doet dit om de leesbaarheid te verbeteren, de esthetische beleving te bevorderen of het gebruik mogelijk te maken.
 • industriële archeologie
  Gebied binnen de archeologie waarin men zich bezighoudt met locaties, structuren en artefacten van industrieën en processen van industrialisatie uit vroeger tijden. (AAT-Ned)
Werk
Afmetingen
30 cm
Fysiek medium
boek
Pagina’s
72 p.
Vervaardiging
Overige medewerkers
 1. Stichting Erfgoed
Datering
Verwerving en licentie
Copyright
Internal use only

Trefwoorden