Datering

Langs de westkust van het IJsselmeer

Waarin een bezoek aan Marken en Volendam is te zien en een dorpje in West-Friesland bezocht wordt waar een klederdrachtgroep toont hoe de mensen vroeger gekleed gingen. Ook komt er een fabriek in beeld en een treintje.

Identificatie
Titel
Langs de westkust van het IJsselmeer
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-audiovisuals-100000160
Over
Onderwerpen
  • klederdracht
    Met klederdracht of streekdracht (kortweg: dracht) wordt bedoeld de traditionele kleding die in gemeenschappen gedragen wordt of werd door een groot deel van de bevolking. Deze kleding maakt deel uit van de streekgebonden folklore en de geschiedenis ervan wordt vaak gedocumenteerd in volkenkundige en streekmusea. Klederdrachten worden in sommige streken nog in ere gehouden, in het bijzonder tijdens feestdagen en bijzondere ceremonies zoals oogstdankfeesten, oktoberfeesten, schuttersfeesten, optochten en folkloristische dansvoorstellingen. (Wikipedia)
  • vissershaven
    Haven bestemd voor de vissersschepen.
  • trein
    Een trein is een samenstel van (meestal rail gebonden) voertuigen, bestaande uit een of meer wagens. In principe is elke reeks wagens een trein, maar meestal denkt men bij een trein aan de spoorwegen. Een losse locomotief is eigenlijk geen trein maar wordt, als hij onderweg is, wel zo genoemd.
Werk
Duur
00:08:53
Afmetingen
video
Genre
documentaire
Fysiek medium
audiovisueel materiaal
Vervaardiging
Datering
Aankoop & Licentie
Licentie
BY-SA

Trefwoorden