Datering
Auteur Gábor Kozijn

In aantocht: de erfgoedwet : Wat zijn de consequenties?

Vooruitblik op de nieuwe wet voor musea, monumenten en archeologie en wat er zal veranderen voor deze sectoren.
RDA

Identificatie
Titel
In aantocht: de erfgoedwet : Wat zijn de consequenties?
Bibliotheek PPN
401546896
Over
Onderwerpen
  • Cultuurbehoud
    het in stand houden van het culturele erfgoed.
  • Monumentenzorg
    Activiteiten die ondernomen worden om de bescherming en het blijvende gebruik van de bebouwde omgeving te waarborgen, vanuit culturele, esthetische en historische overwegingen. Gebruik 'restauratie' voor activiteiten die specifiek worden ondernomen om een voorwerp, locatie of bouwwerk weer in historisch correcte staat terug te brengen. Gebruik 'behoud' voor algemene activiteiten die worden ondernomen om verdere verandering of verslechtering aan voorwerpen, locaties of bouwwerken te voorkomen. Gebr 'rehabiliteren' voor activiteiten bedoeld om reeds vervallen bouwwerken in goede staat terug te brengen. (AAT-Ned)
  • Museumbeleid
    Regelgevende beginselen die als richtlijnen dienen voor het maken van beslissingen en handelen, veelal vastgelegd in wetgevende en uitvoerende bepalingen voor het algemene beheer van een museum, inclusief de doelstellingen, de financiële middelen, het vaststellen van gedragslijnen en planning, ontwikkeling, het beheer en onderhoud van het museum en de diensten; kan uitgaan van zowel de museumdirectie als van de overheid.
  • Wetgeving
    Geschreven verklaringen die rechtsgeldig zijn door de goedkeuring of bekrachtiging van een officieel staatsorgaan of ander bestuurslichaam, zoals wetten, regelingen, toekenningen van fondsen en internationale verdragen. (AAT-ned)
  • Overheid
    Instanties die een continue autoriteit uitoefenen namens een natie, staat, gemeenschap of andere administratieve eenheid met betrekking tot de acties van onderdanen of burgers, door middel van wet- of regelgeving. (AAT)
Werk
Fysiek medium
artikel
In
  • Tijdschrift van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed 8:1 () pp. 4-7
Museum
Zuiderzeemuseum Enkhuizen
Vervaardiging
Auteur
  1. Gábor Kozijn (auteur)
Datering
Aankoop & Licentie
Licentie
BY-SA
Auteur

Gábor Kozijn

Trefwoorden