Datering

VVV Terhorne laat film maken en koopt "pream" : waterbeheersingsplan mét sluis zou toerisme zeker schaden.

Over een voorstel van V.V.V. en gemeente om een film van Terhorne te maken en een voorstel om een van de boerenpramen aan te kopen voor toerisme.
VVV Terhorne laat film maken en koopt "pream" : waterbeheersingsplan mét sluis zou toerisme zeker schaden. In: Leeuwarder Courant: (1962) (27 apr)

Identificatie
Titel
VVV Terhorne laat film maken en koopt "pream" : waterbeheersingsplan mét sluis zou toerisme zeker schaden.
Bibliotheek PPN
000078654
Over
Onderwerpen
  • Terherne
  • Film (cinema)
    Te gebruiken voor werken die bestaan uit een reeks plaatjes op fotografische film, die zo snel achter elkaar worden vertoond dat ze de illusie geven van een natuurlijke beweging. Voor het maken van films en de studie daarvan en voor films als kunst en vorm van expressie wordt 'film (uitvoerende kunsten)' gebruikt. (AAT-Ned)
  • Gemeentebestuur
    College dat krachtens opgedragen bevoegdheid de aangelegenheden van een gemeente regelt en leidt: plaatselijk bestuur bestaande uit gemeenteraad, burgemeester en wethouders.
  • Praam
    Een gestrekt, plat binnenschip met vlakke bodem dat vanaf de middeleeuwen veel in Noord-Europa werd gebruikt. (AAT)Gestrekt plat binnenschip met vlakke bodem. dat vooral in de Nederlanden werd gebruikt. Varianten met eigen kenmerken zijn vaak naar de bouwplaats vernoemt (Hoogeveense praam, Drentsepraam enz.).
  • Toerisme
    In het algemeen te gebruiken voor de bedrijfstak die faciliteiten verzorgt en service verleent aan mensen die voor hun plezier reizen. (AAT-Ned)
Werk
Fysiek medium
artikel
In
  • Leeuwarder Courant ()
Museum
Zuiderzeemuseum Enkhuizen
Digitale bron
Vervaardiging
Datering
Aankoop & Licentie
Licentie
BY-SA

Trefwoorden