Vorige 14 / 19 Volgende
Datering
Auteur Adriana Brunsting

De kleren van Maritje Jaaps

Mededeling over de aanwinst van 25 kledingstukken zondagse rouw.
De kleren van Maritje Jaaps / Adriana Brunsting. In: Het Peperhuis : nieuwsbrief van het Zuiderzeemuseum: (1995) nr. 2, pag. 7, ill.

Identificatie
Titel
De kleren van Maritje Jaaps
Bibliotheek PPN
000027782
Over
Onderwerpen
  • Klederdracht
    Met klederdracht of streekdracht (kortweg: dracht) wordt bedoeld de traditionele kleding die in gemeenschappen gedragen wordt of werd door een groot deel van de bevolking. Deze kleding maakt deel uit van de streekgebonden folklore en de geschiedenis ervan wordt vaak gedocumenteerd in volkenkundige en streekmusea. Klederdrachten worden in sommige streken nog in ere gehouden, in het bijzonder tijdens feestdagen en bijzondere ceremonies zoals oogstdankfeesten, oktoberfeesten, schuttersfeesten, optochten en folkloristische dansvoorstellingen. (Wikipedia)
  • Marken
  • Collectievorming (museum)
    1) het opbouwen van een samenhangende verzameling.2) beleid van de afzonderlijke musea dat erop gericht is dat het aan het museum gestelde doel zoveel mogelijk wordt ondersteund door de inhoud van de verzameling, waarbij de opvulling van leemtes en verbetering van de kwaliteit van de verzameling voorop moet staan. (Nederlandse museumterminologie / P.J.A. van Mensch. - 1983, pag. 65 (bij: verzamelbeleid) [Ah-men])
  • Zuiderzeemuseum Enkhuizen
Werk
Fysiek medium
artikel
In
  • Peperhuis : nieuwsbrief van het Zuiderzeemuseum :2 () pp. 7
Museum
Zuiderzeemuseum Enkhuizen
Digitale bron
Vervaardiging
Auteur
  1. Adriana Brunsting (auteur)
Datering
Aankoop & Licentie
Licentie
BY-SA
Auteur

Adriana Brunsting

Trefwoorden